Bewust Wandelen / Mindful Walk

Corona mededeling

Jouw gezondheid en die van mij zijn super belangrijk en daarom heb ik ervoor gekozen om tot half mei geen cursussen te verzorgen. Maar, juist in deze tijd waarin het belangrijk is om mentaal, fysiek en emotioneel fit te blijven wil ik je aanraden om zolang het kan voldoende te blijven bewegen in de buitenlucht, vooral te ademen via de neus en goed voor jezelf en voor elkaar te zorgen. En dan zie ik jullie graag na half mei weer!


Wil jij ook meer energie en minder stress?

Ben je op zoek naar een vast moment in de week met tijd en aandacht voor jezelf, om even op adem te komen? Bewuster te worden van wat jij nodig hebt op dit moment? Hou je van buiten zijn en van wandelen en wil je meer focus en balans, rust in je hoofd en beter kunnen ontspannen?

Dan is bewust wandelen/Mindful Walk wat voor jou!

De 5-weekse cursus Mindful Walk is wandelen in combinatie met ontspanningsoefeningen (met invloeden uit yoga en Qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditatie. Het is een effectieve manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid te verbeteren. Elke week behandelen we een ander thema, zoals je meer bewust worden van je ademhaling en de invloed van (teveel) ademen op je lichaam en aandacht hebben voor het hier en nu. Mindful Walk is een cadeautje voor jezelf waarbij je ook nog eens op een luchtige manier wordt uitgedaagd om beter binnen je grenzen te blijven, meer leert los te laten en te vertrouwen op je eigen kunnen. Niet zweverig, maar gewoon met beide benen op de grond werken aan jezelf en aan je conditie.


Wat ga je doen tijdens een Mindful Walk

Het doel van Mindful Walk is om te leren hoe je bewuster kunt bewegen met aandacht voor jezelf, je lichaam en je omgeving. Hoe is het eigenlijk ECHT met je? Je leert hoe je beter kunt ontspannen en met stress om kunt gaan met behulp van mindfulness- en ademhalingstechnieken. Daarnaast leer je hoe je efficiënter kunt ademen waardoor je minder snel moe wordt. Alle tools, tips en technieken kun je in het dagelijks leven gemakkelijk toepassen, waardoor je er ook na de cursus nog veel profijt van zal hebben. Naast aandacht voor jezelf staat gezelligheid en fun centraal in de lessen.


Voor wie is het bedoeld

Mindful Walk is een cursus voor mannen en vrouwen die last hebben van een “vol hoofd”, behoefte hebben aan meer ontspanning, meer balans en minder stress (of overspannen/burn-out zijn). Maar ook voor mensen die bewuster buiten willen bewegen zonder een prestatie te hoeven leveren (het is geen training met als doel om veel kilometers te kunnen lopen) en die het gewoon heerlijk vinden om te wandelen is deze cursus zeer geschikt.


Wat is het resultaat

 • Meer energie, je voelt je fitter en minder moe
 • Efficiënter leren ademen bij inspanning en stress
 • Jezelf rustig(er) kunnen houden in lastige situaties
 • Meer in het hier en nu zijn
 • Gewenning aan een vast moment waarop je naar buiten gaat
 • verminderde stress en piekergedachten
 • Meer balans en focus, rust in je hoofd
 • Oefeningen in je rugzak die je helpen om je beter te ontspannen
 • Je hebt nieuwe mensen leren kennen, misschien wel blijvende contacten opgedaan om lekker mee te wandelen
 • Beter leren luisteren naar je lichaam

Praktische informatie

 • De cursus Mindful Walk bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur.
 • De cursuskosten bedragen € 95,00. In de periode april en mei heb ik voor mensen die voor de eerste keer meedoen een kortingsactie lopen waardoor je 10 euro korting krijgt op de cursus. Vul het contactformulier in en ik stuur je de kortingsbon toe.
 • Omdat ik ook persoonlijke aandacht wil garanderen hanteer ik een groepsgrootte van maximaal 8 personen.
 • Je begint met een basiscursus, daarna bestaat de mogelijkheid om nog een vervolgcursus te doen van 5 weken.
 • Je kunt je inschrijven voor Mindful Walk in Bodegraven en in Reeuwijk.
 • Tijdens de wandeling doen we ontspannings- en ademhalingsoefeningen, Yoga en QiGong.
 • Alles bij elkaar lopen we ca. 2 tot maximaal 5 km per keer.
 • Mindful Walk is geschikt voor iedere wandelaar, voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus.
 • Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen. Zorg & Zekerheid vergoedt een deel van de 5-weekse cursus Mindful Walk. Afhankelijk van je verzekering kan dit oplopen tot 75%.

Data & Aanmelden

De inschrijvingen verlopen via de website van MindfulRun Nederland. Nadat je je hebt aangemeld via de onderstaande button ontvang je van mij verdere informatie en de factuur.

Bodegraven, locatie Limespark & Dronenpark

Start vrijdagochtend. Vervolgdata ntb. Tijd: 09.30- 11.00 uur.

Start dinsdagavond. Vervolgdata ntb. Tijd: 19.00-20.30 uur.

Reeuwijk, locatie Reeuwijkse Hout

Start woensdagochtend. Vervolgdata ntb. Tijd: 09.30– 11.00 uur

Start donderdagavond. Vervolgdata ntb. Tijd: 19.00-20.30 uur.
Wat anderen vinden van Mindful Walk

Ik wist niet wat Mindful Walk precies inhield maar was er wel erg nieuwsgierig naar. Ik dacht dat het stil en in gedachte lopen was en dat je er niet bij mocht praten en zo, maar dat is het helemaal niet! Ik heb geleerd om tijdens het lopen op ademhaling te letten en op je houding en eerlijk gezegd valt dat nog tegen! Het is niet zweverig maar juist rustgevend en je krijgt er energie van. Heerlijk ook even tijd voor jezelf. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb! Bedankt! – Anika

Ik heb Mindful Walk ervaren als lopen, lachen, praten en oefeningen doen die fijn zijn en die iedereen kan doen. Echt even een moment voor jezelf. Je krijgt ook handgrepen mee voor in het dagelijkse leven. Ik heb er van genoten. Een aanrader dus! – Helga


Meer weten over Mindful Walk?

Mindful Walk is een onderdeel van Mindful Run. Er zijn Mindful Run en Mindful Walk instructeurs actief in heel Nederland. Wil je meer lezen over de Mindful Run organisatie klik dan hier.