Mindful Bewegen in groepsverband
Mindful wandelen (Mind-Walk en MindfulWalk) in Bodegraven – Reeuwijk

Ben je op zoek naar een moment met tijd en aandacht voor jezelf, om even op adem te komen? Bewuster te worden van wat jij nodig hebt op dit moment? Hou je van buiten zijn en van wandelen en wil je meer focus en balans, rust in je hoofd en beter kunnen ontspannen?

Juist in deze tijd waarin het belangrijk is om mentaal, fysiek en emotioneel fit te blijven. Zo veel mogelijk bewegen in de buitenlucht, vooral te ademen via de neus en goed voor jezelf te zorgen is essentieel in deze hectische maatschappij. Mindful wandelen helpt je om bij jezelf te blijven en je niet te laten meeslepen in het geraas van alle dag. Om even afstand te nemen, los te laten, en weer op te laden.


De 5-weekse cursus Mindful Walk is wandelen in combinatie met ontspanningsoefeningen (met invloeden uit yoga, Tai Chi en Qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditatie. Het is een effectieve manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid te verbeteren. Het doel van Mindful Walk is om te leren hoe je bewuster kunt bewegen met aandacht voor jezelf, je lichaam en je omgeving. Hoe is het eigenlijk ECHT met je?

Elke week behandelen we een ander thema, zoals je meer bewust worden van je ademhaling en aandacht hebben voor het hier en nu. Je wordt uitgedaagd om beter binnen je grenzen te blijven, meer los te laten en te vertrouwen op je eigen kunnen. Niet zweverig, maar gewoon met beide benen op de grond werken aan jezelf en aan je fysieke & mentale conditie!

Het resultaat? Meer energie, je voelt je fitter en je bent minder moe. Je leert stress sneller herkennen en weet wat je moet doen om het te verminderen. Daarnaast is een veelgehoord voordeel dat je minder last zult hebben van piekergedachten en een vol hoofd. En daardoor voel je je ook weer meer ontspannen en beter in balans!

Alle tools, tips en technieken kun je in het dagelijks leven gemakkelijk toepassen, waardoor je er ook na de cursus nog veel profijt van zal hebben. Dus gun jezelf dit cadeau en schrijf je in!


Data & Aanmelden

Mind-Walk Reeuwijkse Hout – maandelijkse themawandelingen
Nieuwe data volgen

Mindful Walk Reeuwijks Hout- 5 weekse cursus
Nieuwe data volgen

De inschrijvingen verlopen via de website van MindfulRun Nederland. Nadat je je hebt aangemeld via de onderstaande button ontvang je van mij verdere informatie en de factuur.


Wat vinden anderen ervan?

Wandelen deed ik al graag en regelmatig maar ik wilde er iets meer diepgang in brengen, iets meer uithalen. Enthousiast startte ik met de basiscursus Mindful Walk. En met hetzelfde enthousiasme heb ik ook de vervolgcursus gedaan. Ik ging er altijd met veel zin naar toe. Ik had nogal problemen met mijn ademhaling. Tijdens de training leerde ik beter, bewuster en dieper adem te halen. Kreeg echt tools aangereikt om bewuster met ademhalen om te gaan. Ook leerde het me in het hier en nu te zijn, wat zegt mijn lichaam, wat geeft het aan. Door allerlei oefeningen herkende ik beter wie ik was en wat mijn grenzen zijn. En vooral om daar zonder oordeel mee om te gaan. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik heb geleerd om beter met mezelf om te gaan. De begeleiding tijdens de wandelingen was uitstekend. De oefeningen hebben me echt geholpen om verder te komen. Het is echt een aanrader! – Margot
Ik heb Mindful Walk ervaren als lopen, lachen, praten en oefeningen doen die fijn zijn en die iedereen kan doen. Echt even een moment voor jezelf. Je krijgt ook handgrepen mee voor in het dagelijkse leven. Ik heb er van genoten. Een aanrader dus! – Helga
Ik wist niet wat Mindful Walk precies inhield maar was er wel erg nieuwsgierig naar. Ik dacht dat het stil en in gedachten lopen was en dat je er niet bij mocht praten en zo, maar dat is het helemaal niet! Ik heb geleerd om tijdens het lopen op je ademhaling te letten en op je houding en eerlijk gezegd valt dat nog tegen! Het is niet zweverig maar juist rustgevend en je krijgt er energie van. Heerlijk ook even tijd voor jezelf. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb! Bedankt! – Anika

Wat kost het?

  • De basiscursus Mindful Walk bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur. De cursuskosten bedragen € 95,00. Omdat ik ook persoonlijke aandacht wil garanderen hanteer ik een groepsgrootte van maximaal 6 personen. Je begint met een basiscursus. Als je die hebt afgerond kun je aan diverse vervolgcursussen meedoen. In deze cursussen ga je dieper aan de slag met jezelf, met mindfulness en met de kracht van je gedachten.
  • Wil je liever niet in een groep bewegen dan kun je de Mindful Walk cursus ook individueel volgen. De kosten hiervoor bedragen €145,00 voor 4 wandelingen van 1,5 uur.
  • Mindful Walk is geschikt voor iedere wandelaar, voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Alles bij elkaar lopen we ca. 2 tot maximaal 5 km per keer.
  • Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen. Zorg & Zekerheid vergoedt een deel van de 5-weekse cursus Mindful Walk. Afhankelijk van je verzekering kan dit oplopen tot 75%.

Meer weten over Mindful Walk?

Mindful Walk is een onderdeel van Mindful Run. Er zijn Mindful Run en Mindful Walk instructeurs actief in heel Nederland. Wil je meer lezen over de Mindful Run organisatie klik dan hier.