Mindful Bewegen in groepsverband
Mindful wandelen (Mind-Walk) in Bodegraven – Reeuwijk

Ben je op zoek naar een moment met tijd en aandacht voor jezelf, om even op adem te komen? Bewuster te worden van wat jij nodig hebt op dit moment? Hou je van buiten zijn en van wandelen en wil je meer focus en balans, rust in je hoofd en beter kunnen ontspannen?

Juist in deze tijd waarin het belangrijk is om mentaal, fysiek en emotioneel fit te blijven. Zo veel mogelijk bewegen in de buitenlucht, vooral te ademen via de neus en goed voor jezelf te zorgen is essentieel in deze hectische maatschappij. Mindful wandelen helpt je om bij jezelf te blijven en je niet te laten meeslepen in het geraas van alle dag. Om even afstand te nemen, los te laten, en weer op te laden.


Tijdens de 5-weekse Mind-Walk cursus ga je in een klein groepje gelijkgestemden wandelen in combinatie met ontspanningsoefeningen (met invloeden uit yoga, Tai Chi en Qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditatie. Het is een effectieve manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid te verbeteren. Het doel van Mind-Walk is om weer in balans te komen en te leren hoe je bewuster kunt bewegen met aandacht voor jezelf, je lichaam en je omgeving. Hoe is het eigenlijk ECHT met je?

Elke week behandelen we een ander thema, zoals je meer bewust worden van je ademhaling en aandacht hebben voor het hier en nu. Je wordt uitgedaagd om beter binnen je grenzen te blijven, meer los te laten en te vertrouwen op je eigen kunnen. Niet zweverig, maar gewoon met beide benen op de grond werken aan jezelf en aan je fysieke & mentale conditie!

Het resultaat? Meer balans, energie, je voelt je fitter en je bent minder moe. Je leert stress sneller herkennen en weet wat je moet doen om het te verminderen. Daarnaast is een veelgehoord voordeel dat je minder last zult hebben van piekergedachten en een vol hoofd. En daardoor voel je je ook weer meer ontspannen en beter in balans!

Alle tools, tips en technieken kun je in het dagelijks leven gemakkelijk toepassen, waardoor je er ook na de cursus nog veel profijt van zal hebben. Dus gun jezelf dit cadeau en schrijf je in!


Data & Aanmelden

Mind-Walk Reeuwijkse Hout – maandelijkse themawandelingen
Nieuwe data volgen

Mind-Walk Reeuwijks Hout- 5 weekse cursus
Nieuwe data volgen


Wat vinden anderen ervan?

Wandelen deed ik al graag en regelmatig maar ik wilde er iets meer diepgang in brengen, iets meer uithalen. Enthousiast startte ik met mindful wandelen. En met hetzelfde enthousiasme heb ik ook de vervolgcursus gedaan. Ik ging er altijd met veel zin naar toe. Ik had nogal problemen met mijn ademhaling. Tijdens de training leerde ik beter, bewuster en dieper adem te halen. Kreeg echt tools aangereikt om bewuster met ademhalen om te gaan. Ook leerde het me in het hier en nu te zijn, wat zegt mijn lichaam, wat geeft het aan. Door allerlei oefeningen herkende ik beter wie ik was en wat mijn grenzen zijn. En vooral om daar zonder oordeel mee om te gaan. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik heb geleerd om beter met mezelf om te gaan. De begeleiding tijdens de wandelingen was uitstekend. De oefeningen hebben me echt geholpen om verder te komen. Het is echt een aanrader! – Margot
Ik heb Mind Walk ervaren als lopen, lachen, praten en oefeningen doen die fijn zijn en die iedereen kan doen. Echt even een moment voor jezelf. Je krijgt ook handgrepen mee voor in het dagelijkse leven. Ik heb er van genoten. Een aanrader dus! – Helga
Ik wist niet wat Mind Walk precies inhield maar was er wel erg nieuwsgierig naar. Ik dacht dat het stil en in gedachten lopen was en dat je er niet bij mocht praten en zo, maar dat is het helemaal niet! Ik heb geleerd om tijdens het lopen op je ademhaling te letten en op je houding en eerlijk gezegd valt dat nog tegen! Het is niet zweverig maar juist rustgevend en je krijgt er energie van. Heerlijk ook even tijd voor jezelf. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb! Bedankt! – Anika

Wat kost het?

  • De 5 weekse Mind-Walk wandelcursus bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur. De cursuskosten bedragen € 75,00. Omdat ik ook persoonlijke aandacht wil garanderen hanteer ik een groepsgrootte van maximaal 6 personen. Je begint met een cursus, daarna kun je wekelijks mee blijven wandelen. Een wandeling kost 15 euro per keer.
  • Mind-Walk is geschikt voor iedere wandelaar, voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Alles bij elkaar lopen we ca. 2 tot maximaal 5 km per keer. Het is wel fijn als je in ieder geval een uurtje kunt wandelen. We nemen wel pauzes tussendoor.

Meer weten over Mind-Walk?