Mindful Wandelen in groepsverband

Ben je op zoek naar een moment in de week met tijd en aandacht voor jezelf, om even op adem te komen? Bewuster te worden van wat jij nodig hebt op dit moment? Hou je van buiten zijn en van wandelen en wil je meer focus en balans, rust in je hoofd en beter kunnen ontspannen?

Heb jij behoefte aan meer energie en minder stress? Doe mee met Mindful Walk

Juist in deze tijd waarin het belangrijk is om mentaal, fysiek en emotioneel fit te blijven! Zo veel mogelijk bewegen in de buitenlucht, vooral te ademen via de neus en goed voor jezelf en voor elkaar te zorgen zijn nu essentieel. En laat dat nou net de elementen zijn die in de Mindful Walk cursus aan bod komen! Gelukkig mogen we weer in groepsverband bewegen in de buitenlucht. Jouw gezondheid en die van mij zijn super belangrijk en daarom heb ik ervoor gekozen om het maximale aantal deelnemers terug te brengen naar 5 mensen. Dus wil je mee doen schrijf je dan snel in, VOL=VOL!


De 5-weekse cursus Mindful Walk is wandelen in combinatie met ontspanningsoefeningen (met invloeden uit yoga, Tai Chi en Qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditatie. Het is een effectieve manier om je fysieke en mentale gezondheid en fitheid te verbeteren. Het doel van Mindful Walk is om te leren hoe je bewuster kunt bewegen met aandacht voor jezelf, je lichaam en je omgeving. Hoe is het eigenlijk ECHT met je?

Elke week behandelen we een ander thema, zoals je meer bewust worden van je ademhaling en de invloed van (teveel) ademen op je lichaam en aandacht hebben voor het hier en nu.

Mindful Walk is een cadeautje voor jezelf waarbij je ook nog eens op een luchtige manier wordt uitgedaagd om beter binnen je grenzen te blijven, meer leert los te laten en te vertrouwen op je eigen kunnen. Je leert hoe je beter kunt ontspannen en met stress om kunt gaan met behulp van mindfulness- en ademhalingstechnieken. Niet zweverig, maar gewoon met beide benen op de grond werken aan jezelf en aan je fysieke & mentale conditie!

Alle tools, tips en technieken kun je in het dagelijks leven gemakkelijk toepassen, waardoor je er ook na de cursus nog veel profijt van zal hebben. Naast aandacht voor jezelf staat gezelligheid en fun centraal in de lessen.


Het resultaat?

 • Je hebt meer energie, je voelt je fitter en minder moe
 • Je maakt je minder druk om dingen
 • Jezelf rustig(er) kunnen houden in lastige situaties
 • Je hebt minder last van piekergedachten
 • Meer balans en focus, rust in je hoofd
 • Oefeningen in je rugzak die je helpen om je beter te ontspannen
 • Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam

Wat vinden anderen ervan?

Wandelen deed ik al graag en regelmatig maar ik wilde er iets meer diepgang in brengen, iets meer uithalen. Enthousiast startte ik met de basiscursus Mindful Walk. En met hetzelfde enthousiasme heb ik ook de vervolgcursus gedaan. Ik ging er altijd met veel zin naar toe. Ik had nogal problemen met mijn ademhaling. Tijdens de training leerde ik beter, bewuster en dieper adem te halen. Kreeg echt tools aangereikt om bewuster met ademhalen om te gaan. Ook leerde het me in het hier en nu te zijn, wat zegt mijn lichaam, wat geeft het aan. Door allerlei oefeningen herkende ik beter wie ik was en wat mijn grenzen zijn. En vooral om daar zonder oordeel mee om te gaan. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik heb geleerd om beter met mezelf om te gaan. De begeleiding tijdens de wandelingen was uitstekend. De oefeningen hebben me echt geholpen om verder te komen. Het is echt een aanrader! – Margot
Ik heb Mindful Walk ervaren als lopen, lachen, praten en oefeningen doen die fijn zijn en die iedereen kan doen. Echt even een moment voor jezelf. Je krijgt ook handgrepen mee voor in het dagelijkse leven. Ik heb er van genoten. Een aanrader dus! – Helga
Ik wist niet wat Mindful Walk precies inhield maar was er wel erg nieuwsgierig naar. Ik dacht dat het stil en in gedachten lopen was en dat je er niet bij mocht praten en zo, maar dat is het helemaal niet! Ik heb geleerd om tijdens het lopen op je ademhaling te letten en op je houding en eerlijk gezegd valt dat nog tegen! Het is niet zweverig maar juist rustgevend en je krijgt er energie van. Heerlijk ook even tijd voor jezelf. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb! Bedankt! – Anika

Wat kost dat?

 • De basiscursus Mindful Walk bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur. De cursuskosten bedragen € 95,00. Omdat ik ook persoonlijke aandacht wil garanderen hanteer ik een groepsgrootte van maximaal 5 personen.
 • Je begint met een basiscursus, daarna bestaat de mogelijkheid om nog een vervolgcursus te doen. De vervolgcursus bestaat ook uit 5 wandelingen van 1,5 uur. Je kunt ook de combicursus doen, dan doe je de basis en vervolg ineen. Dit is 10 weken en de cursusprijs is dan 170,-
 • Wil je liever niet in een groep bewegen dan kun je de Mindful Walk cursus ook individueel volgen. De kosten hiervoor bedragen €145,00 voor 4 wandelingen van 1,5 uur. Je kunt ook de combicursus doen, dan doe je de basis en vervolg ineen. Dit is 10 weken en de cursusprijs is dan 170,-
 • Mindful Walk is geschikt voor iedere wandelaar, voor beginnende en gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. Alles bij elkaar lopen we ca. 2 tot maximaal 5 km per keer.
 • Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen. Zorg & Zekerheid vergoedt een deel van de 5-weekse cursus Mindful Walk. Afhankelijk van je verzekering kan dit oplopen tot 75%.

Data & Aanmelden

Mindful Walk Reeuwijk, locatie Reeuwijkse Hout
Maandagavond van 19.00 – 20.30 uur, start 31/8 eind 28/9
Vrijdagochtend van 09.30-11.00 uur. Start 4/9 eind 6/11.  
Zaterdagochtend van 09.30-11.00 uur. Start 5/9 Eind 7/11.


Mindful Walk Bodegraven, locatie Dronenpark / Limespark
Dinsdagavond 19.00 – 20.30 uur. Start 1/9 Eind 29/9.
Woensdagavond van 19.00-20.30 uur. Start 2/9 Eind 30/9.


De inschrijvingen verlopen via de website van MindfulRun Nederland. Nadat je je hebt aangemeld via de onderstaande button ontvang je van mij verdere informatie en de factuur.


Meer weten over Mindful Walk?

Mindful Walk is een onderdeel van Mindful Run. Er zijn Mindful Run en Mindful Walk instructeurs actief in heel Nederland. Wil je meer lezen over de Mindful Run organisatie klik dan hier.