Over de wandelende stresscoach & ParelMoer

Voorkomen dat nog meer mensen burn-out raken, dat is mijn missie.

Hoi, ik ben Margreet Moerman. Stress expert. Niet alleen omdat ik daar letterlijk voor gestudeerd heb. Als moeder van 2 kids, echtgenote, zusje, vriendin, bouwvakker, regelneef, eeuwige student van het leven en ondernemer weet ik wat het is om altijd druk te zijn, om last te hebben van werkstress, gezinsstress, wie ben ik nou stress en wat wil ik nou stress.

Ik weet gelukkig ook wat je kan doen om te voorkomen dat je daar doodmoe van wordt, dat je leegloopt. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je je energiek en veerkrachtig blijft voelen en jezelf niet uit het oog verliest. Ik heb veel tijd verloren aan piekeren en me druk maken om dingen waar ik toch geen invloed op heb. Met er zijn voor anderen, in plaats van er zijn voor mezelf. Helaas heb ik, om dat te beseffen, wel een burn-out en bore-out door moeten maken. En dat wil ik jou besparen.

Jezelf letterlijk en figuurlijk kapot werken is namelijk niet de weg om gelukkig te zijn


Freedom Sculpture –
www. zenosfrudakis.com

Ik heb geleerd om mezelf 100% serieus te nemen en beter naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Naar mijn eigen behoeften. Ik mag mezelf zijn, ik hoef me niet aan te passen. Ik ben eindelijk vrij van allerlei denk- en doepatronen die niet meer voor me werken. Ik laat me niet meer leiden door angst voor het onbekende. Voor wat als… Omdat ik vertrouw op mezelf en op wat ik kan. En helder voor ogen heb wat ik niet kan. Ik hoef geen superwoman meer te zijn. Goed is goed genoeg. En dat gun ik jou ook!Dat was vroeger wel even anders

Ruim 20 jaar heb ik gewerkt voor overheidsinstanties en in het bankwezen. Voornamelijk in kantoorfuncties, waar weinig uitdaging in zat. Toch werkte ik hard, wilde het graag goed doen voor iedereen. Ik maakte mezelf overal verantwoordelijk voor, nam allerlei extra klussen aan en zei geen nee. Ik vond dat ik alles maar zelf moest doen en kunnen. Niet alleen op mijn werk had ik die houding, maar ook thuis. Alles en iedereen was belangrijker dan ikzelf, zette mezelf op plek 500. Niet zeuren en gewoon door gaan. Sterk zijn. Ik leefde als een robot en naar mijn gevoel luisterde ik nooit. Was hard voor mezelf, maar ook voor anderen.

Vastzitten in mijn werk, in mijn eigen denkpatronen en in het leven wat ik gecreëerd had maakte mijn lichaam en geest ziek. Als kind had ik al van jongs af geleerd om te overleven, om een masker op te zetten. Om mezelf te pushen, om over emoties heen te stappen en maar door te gaan. Maar die tactiek werkte nu niet meer voor me. Ik was doodmoe van mezelf continu voorbij lopen en me aanpassen aan anderen. Dit was ik niet, en dit was ook niet het leven wat ik voor mezelf bedacht had. Maar wat dan wel?

Wat me te doen stond was beter voor mezelf gaan zorgen, afrekenen met mijn pestverleden en mezelf accepteren om wie ik ben. Om op zoek te gaan naar mijn kwaliteiten, drijfveren en talenten en wat ik daar allemaal mee zou kunnen bereiken. Door heel veel te gaan wandelen, yoga, mindfulness, ademhalings- en ontspanningsoefeningen kwam ik weer in contact met mezelf, kon ik ineens weer dromen. En kreeg ik weer energie om ook stappen te zetten naar het verwezenlijken van die dromen.

Ik ontdekte waar mijn passie ligt; namelijk anderen helpen om zichzelf te ontwikkelen, om te gaan leven vanuit wat je zelf wilt. Vanuit plezier, energie en voldoening. Zodat zij nooit (meer) overspannen raken. Want dat gun ik echt niemand. Ik volgde opleidingen tot coach, en specialiseerde me verder in stress & burnout en werkgeluk. En omdat de natuur en wandelen zoveel voor mij betekende tijdens mijn herstel besloot ik om dat ook een plek te geven. Met behulp van wandelcoaching wil ik iedereen laten ervaren hoe krachtig coaching in de buitenlucht is.


En zo ontstond ParelMoer Outdoor Coaching & Training

Als de wandelende stresscoach help ik mensen die vastlopen in hun werk om weer te ontspannen en hun leven en werk zo te organiseren dat het ook echt bij hen past. Ik leer hen om vanuit plezier en energie te focussen op datgene wat echt belangrijk is, zodat zij nooit (meer) burn-out raken.

“ParelMoer is de binnenste laag van de schelp en wordt al eeuwenlang gezien als iets dat heel zuiverend en positief werkt. Parelmoer werkt inspirerend, is goed voor de intuïtie en brengt nieuwe inzichten. De parel en de parelmoer helpen bij het loslaten van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen en stimuleren innerlijke groei”


Wat je verder nog moet weten

In mijn werk als coach ben ik liefdevol confronterend, enthousiast, soms een tikkeltje direct en gericht op voortgang. Ik hou van humor, even lachen hoort er ook bij. Ik houd niet van ellenlange praatsessies en passiviteit, je moet wel echt willen veranderen. Verder ben ik gek op chocola met noten, wandelen met de hond, spelletjes doen, tekenen, lezen en met westerstorm uitwaaien op het strand. Wil je meer weten over mijn achtergrond kijk dan op Linked in.