Privacy verklaring ParelMoer Outdoor Coaching & Training

Ik neem de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en ga zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met mijn privacy- en cookiebeleid.

Je gegevens zullen nimmer aan derden worden verkocht en/of verstrekt!


ParelMoer Outdoor Coaching & Training / Parelmoer.nl (https://parelmoer.nl)
Januari 2019


Bescherming persoonsgegevens

Ik neem de privacy van persoonsgegevens zeer serieus.

ParelMoer Outdoor Coaching & Training zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken.

Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.


Over mij

ParelMoer Outdoor Coaching & Training wordt beheerd door Margreet Moerman-ten Hoope.

Mijn gegevens zijn:

ParelMoer Outdoor Coaching & Training

Spoorstraat 35

2411 ED Bodegraven

margreet@parelmoer.nl

KvK: 68393679


Welke gegevens verzamelt ParelMoer Outdoor Coaching & Training?

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis (online) workshop, webinar, training, sessie en/of challenge, een contactformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van mijn producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt.

Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

Voor- en achternaam

Om de contactpersoon te identificeren een aan te kunnen spreken.

E-mailadres

Om je een bevestiging te sturen van de registratie op de website en van gedane bestellingen, om je toegang te geven tot de trainingen, om je de factuur toe te zenden, om je emailnieuwsbrieven toe te sturen als je je daarvoor hebt ingeschreven, als je een afspraak met mij plant en/of voor verdere correspondentie betreffende het doel waarvoor ik je e-mailadres heb ontvangen.

Telefoonnummer

Om contact met je op te nemen bij eventuele vragen en voor klantonderzoeken.

Bedrijfsnaam

Om de klant te identificeren, voor mijn administratie, om te voldoen aan de wettelijke administratieverplichtingen.

Adres bedrijf

Om de klant te identificeren, voor mijn administratie, om te voldoen aan de wettelijke administratieverplichtingen en eventueel om fysieke post (waaronder benodigde materialen voor de training en/of coaching) toe te sturen.

Correspondentieadres (indien afwijkend van het bedrijfsadres)

Om fysieke post (waaronder benodigde materialen voor de training en/of coaching) toe te sturen.

IP-adres

Voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.


Met welk doel gebruikt ParelMoer Outdoor Coaching & Training de persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

Je voornaam en e-mailadres worden gebruikt voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven en retargeting voor Facebook advertenties. Dit wordt alleen gedaan met de gegevens die ParelMoer Outdoor Coaching & Training verkregen heeft via het aanmelden voor mijn nieuwsbrief, het downloaden van gratis documenten en het aanmelden voor gratis workshops/webinars/trainingen/sessies/challenges. Niet met gegevens die via mijn contact- of offerteformulieren binnengekomen zijn.

Je voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer die je invult bij een formulier voor een offerteaanvraag en contactformulier, worden gebruikt om een offerte te kunnen maken en/of te antwoorden op de contactaanvraag. Deze gegevens komen binnen per e-mail (beveiligd met SSL certificaat) en worden niet langer bewaard dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. De e-mails worden dan verwijderd van de server.


Jouw gegevens op Parelmoer.nl

Wanneer je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop, webinar, training, sessie en/of challenge of een aankoop hebt verricht en in de toekomst geen e-mail van ParelMoer Outdoor Coaching & Training wilt ontvangen, kun je je te allen tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan de e-mail of door contact met mij op te nemen.

Je e-mailadres wordt gelijk uitgeschreven van mijn mails en uiterlijk aan het einde van de maand definitief verwijderd uit mijn e-mailsysteem. Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn e-mailsysteem.

Daarnaast deelt ParelMoer Outdoor Coaching & Training gegevens, die ik verkregen heb via het aanvragen van mijn nieuwsbrief of een gratis download/workshop/training/sessie/challenge, met Facebook om zo advertentiedoelgroepen te maken.


Deelname aan training/coaching

ParelMoer Outdoor Coaching & Training gebruikt de door jou aangeleverde gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Ik zal je gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling. De enige gegevens die ik opsla zijn:

Voor – en achternaam

Om jouw bestelling te leveren aan de juiste persoon en je aan te kunnen spreken.

Bedrijfsnaam

Om te voldoen aan de wettelijke administratieverplichtingen.

Adres

Dit adres gebruik ik voor de correcte levering van jouw bestelling, voor mijn administratie, om te voldoen aan de wettelijke administratieverplichtingen en eventueel om fysieke post (waaronder benodigde materialen voor de training en/of coaching) toe te sturen.

Telefoonnummer

Mocht ik je willen informeren over je bestelling of op het laatste moment gewijzigde informatie over je training en/of coaching doorgeven dan doe ik dit op bepaalde momenten ook telefonisch.

E-mailadres

Bij elke bestelling ontvang je van mij, zodra ik je bestelling heb ontvangen, binnen 24 uur een bevestiging en factuur per e-mail. Daarnaast wordt je e-mailadres gebruikt om je toegang te geven tot de trainingen, om je e-mailnieuwsbrieven toe te sturen als je je daarvoor hebt ingeschreven of als je een afspraak met ons plant en/of voor verdere correspondentie betreffende het doel waarvoor ik je e-mailadres heb ontvangen.


Beveiliging persoonsgegevens

ParelMoer Outdoor Coaching & Training heeft passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en beveiliging met two factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ParelMoer Outdoor Coaching & Training verwerkt.


Cookies

Parelmoer.nl gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Parelmoer.nl gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaats ik cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.

Facebook advertentie cookies

Met jouw toestemming gebruikt ParelMoer Outdoor Coaching & Training, om advertenties beschikbaar te stellen cookies van Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven.

Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier: https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Tracking cookies

Google Analytics

Ook door mijn statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Ik wil graag weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks de website bezoeken, zodat ik het gebruik van de website kan optimaliseren. Ik wil natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter wil ik jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor heb ik goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Ik kan je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier: https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=nl.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Dingen die je altijd kunt doen:

Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.

Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden

Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein.

Via de website Your Online Choices (http://www.youronlinechoices.com/nl/)  kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen.

Heb je verder nog vragen over de cookies van Parelmoer.nl?

Neem dan gerust contact met mij op.


Social Media

Ik wil het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van mijn website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms heb ik de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:

Facebook (https://www.facebook.com/privacy/explanation)

YouTube (https://support.google.com/youtube/answer/7671399?hl=nl)

LinkedIn (https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy/)

WhatsApp (https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy)


Links

Op de website van parelmoer.nl zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten parelmoer.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.


Bewaartermijn

Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor mijn e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand definitief uit het systeem worden verwijderd.

De gegevens van bestaande klanten worden niet langer bewaard dan twee jaar, behalve de factuurgegevens.

De gegevens van potentiële klanten worden niet langer dan een jaar bewaard indien er geen overeenkomst tot stand komt.

De gegevens in mijn boekhoud- en CRMsysteem worden tenminste 7 jaar bewaard, onder andere om aan mijn wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door mij verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor mij verdere wettelijke verplichtingen bestaan om de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.


Delen van persoonsgegevens met derden

ParelMoer Outdoor Coaching & Training verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in mijn opdracht, sluit ik een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. ParelMoer Outdoor Coaching & Training blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.


Rechten

Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna ik je gegevens niet meer zal verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens ik van jou verwerk, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je mij schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Ik zal je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan mij e-mailen via margreet@parelmoer.nl


Vragen

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog specifieke vragen of opmerkingen over mijn privacyverklaring? Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken of een mail sturen naar margreet@parelmoer.nl

Deze Privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op: 1 januari 2019

ParelMoer Outdoor Coaching & Training behoudt zich het recht voor om, waar nodig, wijzigingen aan te brengen in de privacyverklaring. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste versie van deze privacyverklaring. ParelMoer Outdoor Coaching & Training raadt je aan regelmatig na te gaan of er aanpassingen zijn.